مرجان اسماعیلی - ایست! دست نگه دار! حواست هست این خوراکی که از کنار جاده خریدی و داری به دیگران هم تعارف میکنی ممکن است سالم و استاندارد نباشد و خداینکرده همهتان را راهی بیمارستان کند؟ کلمهی استاندارد هیچ به گوشت خورده؟
اگر نخورده، بهتر است این علامت را بشناسی و به دیگران هم بگویی. استاندارد به معنی نظم، قاعده و قانون است. وقتی این کلمه دربارهی کالاها و مواد خوراکی استفاده میشود یعنی کیفیت آن کالا خوب و مناسب است.
برای اینکه استاندارد یک کالا مشخص بشود، افرادی کیفیت کالاها را بررسی میکنند تا مطمئن شوند آن کالا برای استفادهی مردم ضرری ندارد. اگر کالایی استاندارد باشد، روی آن علامت استاندارد زده میشود و مردم میتوانند با خیال راحت آن را خریداری و مصرف کنند.
حتما وقتی کالایی را میخرید روی بعضی از آنها اسم «تولیدکننده» و «مصرفکننده» را دیدهاید. استاندارد هم برای تولیدکننده هم برای مصرفکننده فایده دارد. فایدهاش برای تولیدکننده این است که محصولات بدون اینکه ضایعاتی داشته باشند تولید میشوند.
از فایدههای دیگر آن این است که در مصرف انرژی، صرفهجویی و بهآسانی در انبار نگهداری میشود. فایدهی علامت استاندارد برای مصرفکننده هم این است که از کیفیت چیزی که میخرد مطمئن میشود.
پس حالا که با معنای استاندارد آشنا شدید به آنچه که میخرید یا میخورید دقت لازم را داشته باشید. شاید آن خوراکی استاندارد نداشته باشد و برای سلامتی شما و دیگران خطرناک باشد.